30.03.2023
Oferta permanenta
mai mult
29.03.2023
GDPR
mai mult
29.03.2023
Recoltare probe de urina
mai mult
29.03.2023
Indicatii inainte de recoltare
mai mult
Indicatii inainte de recoltare
29.03.2023

Pentru o corecta evaluare a starii de sanatate este important sa respectati anumite reguli:

- pentru analize de sange se recomanda post alimentar 12 ore inainte de prelevarea sangelui; preferabil recoltarea se efectueaza dimineata, pentru a evita variatii fiziologice ale unor parametrii pe parcursul zilei.

- nu uitati sa mentionati la laborator daca urmati o anumita medicatie (anticoagulante, antiinflamatoare, antibiotice) sau suplimente cu minerale si vitamine.

- pentru analiza markerilor tumorali PSA, free PSA, CA125 se recomanda repaus sexual 48 ore inainte de prelevarea sangelui.

-pentru efectuarea unei analize microbiologice ale secretiei faringiene tratamentul cu antiseptice sau antibiotice trebuie intrerupt trei zile inainte de prelevarea secretiei. In dimineata recoltarii nu va spalati pe dinti si nu consumati alimente (inclusiv cafea).

- pentru efectuarea unei analize microbiologice de urina (urocultura) respectati tehnica recoltarii. In cazul in care ati urmat tratament cu antibiotic, trebuie sa asteptati cel putin trei zile dupa intreruperea tratamentului, pentru efectuarea unei uroculturi de control.